Du er her

Prosjekt - Natt i naturen året rundt 2018

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Prosjekt – Natt i naturen året rundt 2018 2018 hadde vi samme målet som året før, minst en utenatt i måneden – hele året! Selv om det i en travel hverdag ble flere lavterskelturer, har vi også vært ute på noen fantastiske turer som gir minner for livet. Å gå «Opplev Dalane» løypa og å padle til Trodla-Tysdal er to drømmer som har blitt oppfylt i år.

Les mer om hvordan det gikk.

 

 

 

Prosjekt – Natt i naturen året rundt 2018 Januar 2018 satte vi oss et mål om å fortsette med å sove ute minimum en gang i måneden – hele året rundt. Etter at nok et år med utenetter er gjennomført sitter vi igjen med mange gode minner, men vi ser også at vi i 2019 må være mer forberedt.

I år er det ikke været som har vært vår største utfordring, det er heller tiden, eller prioritering av tiden. I 2017 hadde vi planlagt en mye større del av turene på forhånd, i tillegg til at vi prioriterte å sette av tid til bålkos med matlaging på flere av turene. Men hva skjedde med bålet på overnattingsturene i 2018?! I Etter tilbakeblikket på fjoråret har vi «utvidet» målet for 2019. Vi skal ikke bare sove ute hver måned, vi skal også bli mye flinkere til å planlegge, og vi skal sette av mer tid til kos rundt bålet.

 

 

 

Hvor har vi vært i 2017?
Hvor har vi vært i 2018?

Noen måneder har vi sovet ute en natt, mens andre måneder har vi hatt flere utenetter. Vi presenterer her en tur fra hver måned i 2018.

 

Januar - Telttur ved Laugarvika, Ogna

Prosjekt – Natt i naturen 2018 – Telttur ved Laugarvika

En skyfri, kald og klar natt ved Laugarvika på Ogna. Sammen med gode venner koste vi oss rundt bålet under skyfri himmel. Kjell Arild og jeg skulle ha årets første utenatt, og når de andre gikk krøp vi oppi de varme soveposene. Vi våknet til en fantastisk soloppgang på stranda.

 

 

Februar - En stormfull natt ved Knudaheia

Prosjekt – Natt i naturen året rundt 2018 – En stormfull natt ved Knudaheia

En kortreist tur for å utfordre oss i kraftig vind. Det blåste litt mer enn vi hadde sett for oss, og vi fikk virkelig prøvd oss på å sette opp telt i tøffe forhold! På natta ble det minimalt med søvn på meg, mens Kjell Arild sover tydeligvis gjennom det meste. Vi lærte hvordan vi IKKE skulle gjøre når vi skulle pakke ned teltet i storm – en tur som ga oss mye nyttig erfaring!

 

 

Mars - Skitur med pulk til Karten

Prosjekt – Natt i naturen året rundt 2018 – Skitur med pulk til Karten

Skitur med pulk og vintertelt til toppen Karten i Gjesdal kommune. Det var skareføre så skiforholdene kunne vært bedre, men inni teltet koste vi oss masse! Vi lagde jegergryte med viltkjøtt og potetmos, koste oss med sjokolade, vin og kortspill.

 

 

April - På telttur med barna i Sveineskogen

Prosjekt – Natt i naturen året rundt 2018 – På telttur med barna i Sveineskogen

En nydelig klar og kald natt på telttur sammen med barna. Når Iris våknet midt på natta for å gå på do var teltet dekket med rim som glitret i måneskinnet, og himmelen var full av stjerner  - magisk! Det ble pannekaker på stormkjøkken, spill i Åna-hytta og lek ute i det nydelige været.

 

 

Mai - Opplev Dalane fra Vannbassengane til Vassbø

Prosjekt – Natt i naturen året rundt 2018 – Opplev Dalane fra Vannbassengane til Vassbø

Turen fra Vannbassengane i Egersund til Vassbø i Ørsdalen hadde vært en drøm lenge, og i Pinsehelgen 2018 fikk vi oppfylt drømmen. Vi gikk 31 timer fordelt på tre dager med to overnattinger i telt. Vi kavet oss gjennom 76 km og 3085 høydemeter. En fantastisk tur hvor vi sitter igjen med naturopplevelser og minner for livet!

 

 

Juni - Vannveien til Trodla-Tysdal

Prosjekt – Natt i naturen året rundt 2018 – Vannveien til Trodla-Tysdal

I juni skulle vi fullføre nok en drøm, nemlig å padle til Trodla-Tysdal i kajakk. På veien inn fikk vi oppleve hvor fort forholdene kan snu da solgangsbrisen plutselig slo til og utfordret oss med både tøffe bølger og vind. Nydelig sommervær i Trodla-Tysdal, og helt magiske forhold på vei hjem!

 

 

Juli - Telttur i Fossbrekka

Prosjekt – Natt i naturen året rundt 2018 – Telttur i Fossbrekka

En koselig telttur til Fossbrekka sammen med Kjell Arild og Marikken. Fossbrekka er et populært turmål som egner seg svært godt til telting. Etter en god natts søvn ble det en fottur videre inn til Lanes. Familievennlig tur som anbefales.

 

 

August - Telttur ved Stranddalen med topptur til Napen

Prosjekt – Natt i naturen året rundt 2018 – Telttur ved Stranddalen med topptur til Napen

I august gikk turen til turisthytta Stranddalen. På veien tok vi en avstikker og topptur til Napen som virkelig anbefales – for en fantastisk utsikt! Vel nede ved turisthytta slo vi opp teltet før vi hadde en fantastisk treretters middag på hytta.

 

 

September - Telttur ved Ødemotlandstjernet

Prosjekt – Natt i naturen året rundt 2018 – Telttur ved Ødemotlandstjernet

I september hadde vi en skikkelig lavterskel telttur midt i uka. Det ble ut sent på kvelden, teltet ble slått opp få meter fra bilen, og på morgningen bar det rett på jobb!

 

 

Oktober - Telttur med fantastisk utsikt utover Ørsdalsvatnet

Prosjekt – Natt i naturen året rundt 2018 – Telttur med fantastisk utsikt utover Ørsdalsvatnet

I oktober hadde vi en fantastisk tur i et nydelig høstfarget terreng, med panoramautsikt til flere av fjellgårdene i Ørsdalen. Lokalt hjortekjøtt med masse deilig tilbehør ble tilberedt i solnedgangen som lagde et nydelig fargespill på himmelen!

 

 

November - Telttur på Kvernafjellet

Prosjekt – Natt i naturen året rundt 2018 – Telttur på Kvernafjellet

I november ble det en lavterskel telttur, i kveldsmørket med hodelykter til Kvernafjellet. Middagen spiste vi hjemme før vi dro, og det ble brødmat både til kvelds og frokost – men kaffe på morgningen måtte vi ha.

 

 

Desember - Overnatting i gapahuk i Brekko

Prosjekt – Natt i naturen året rundt 2018 – Overnatting i gapahuk i Brekko

Årets siste utenatt ble utsatt på grunn av storm, og ble derfor nok en lavterskel tur helt på tampen av året. Deilig å kun tenke på underlag og soveposer, det var en god opplevelse å ligge i gapahuken mens regnet laget beroligende musikk på taket. Hit kommer vi tilbake med barna i 2019!

 

 

Vi fortsetter i 2019 - Tar du også utfordringen?

 

 

Artikkelen er skrevet av;

Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer